Mesto pripravuje výstavbu bytov s nižším štandardom

16.09.2008 Snina

Snina 16. septembra (TASR) - Zhruba 50 až 60 sociálnych bytov nižšieho štandardu chce postaviť sninská samospráva v nadchádzajúcom období, čím chce riešiť otázku bývania sociálne slabších ľudí a neplatičov v meste.
Vedenie mesta našlo lokalitu, v ktorej by byty za akútnej podpory štátu mali vyrásť. Samospráva pripravuje projekt pre Štátny fond rozvoja bývania a po schválení mestským zastupiteľstvom pristúpi k výstavbe inžinierskych sietí.
\"Bol by som rád, keby sme to stihli do dvoch rokov, pretože je to naozaj veľká ani nie tak investícia ako náročnosť na prípravu tohto projektu. V prvej etape by malo vyrásť asi 30 až 40 bytov so slušným bývaním, \" uviedol dnes pre TASR primátor Sniny Štefan Milovčík. Dodal, že najväčší problém súvisiaci s výstavbou bytov spočíva v tom, že časť pozemkov, na ktorých majú stáť, ešte nepatrí mestu. \"Prvý predpoklad úspešnosti je, že tieto pozemky musíme dostať na list vlastníctva mesta, \" konštatoval Milovčík.
Sociálne slabších obyvateľov má mesto sústredených momentálne v dvoch lokalitách. Jednou z nich je staré Sídlisko I, kde sa nachádzajú zdevastované bytové domy s väčšinou neplatičov. Sídlisko je poznačené problémami v spolunažívaní so staršími spoluobyvateľmi. Hlavne v letných mesiacoch tam dochádza k rušenie nočného pokoja. Nepomáha ani posilňovanie policajných hliadok.
 

Vyberte región